2011.09.12.
20:41

Írta: Monarchista

Az Orbáni diktatúra végnapjai

Sajnos a cím még csak egy vágyálom, azonban nagyon reménykedem, hogy már ébredezik, szerveződik az a komoly mozgalom amely elsöpri a jelenleg kormányzó fehér gallérosokat.

Az alábbi linken lehet elolvasni azt a cikket amiből a teljesség igénye nélkül lehet olvasni egy részletet:

www.168ora.hu/itthon/ravasz-diktatura-epul-78165.html

tamas.gaspar.miklos.nepszava.com/2011/07/05/ravasz-diktatura-epul/

- Kinőhet ebből – lengyel mintára – egy magyar Szolidaritás-mozgalom?
– Miért a múltba néz? Görögországban, Portugáliában, Spanyolországban, Franciaországban hatalmas megmozdulások zajlanak most is. Ez igen nagy reményt ad, mert jelzi: Európában újraélednek a valódi baloldali eszmék. Biztos vagyok abban: hamarosan nálunk is elindul a változás. Az embereket csak ideig-óráig lehet megtéveszteni hatalmi propagandaeszközökkel. Gondolja, szó nélkül tűri majd mindenki, ha rendőri felügyelettel visznek ezreket kényszermunkára, vagy amikor rádöbbennek, hogy a szociális rendszer, az oktatás, az egészségügy lényegében összeomlott? Itt néhány hónap múlva százezres tiltakozó tömegek vonulhatnak az utcára. Nem olyan nehéz ennyi elkeseredett embert találni az országban.
- Komoly kockázatai is lehetnek az elszabadult indulatoknak.
– Békésen is lehet demonstrálni. Másrészt nem indulatokról van szó. A társadalmi ellenállás ésszerű és intelligens. Csakhogy Orbán Viktor hatalma a megbuktatásával még nem szűnik meg. A Fidesz úgy alakítja át a választási törvényt, a szavazókörzeteket, hogy itt többé senki ne szerezhessen kétharmadot. Ők sem, de a hatalmukat hosszabb távra bebiztosították a kétharmados törvényekkel, s azzal, hogy a legfontosabb közintézmények élére pártembereiket nevezték ki több ciklusra. Magyarországon elvették a néptől a szabad választás jogát, azt, hogy változtathasson a politikai rendszeren. De a társadalomnak jogában áll megvédenie a szabadságát. Eörsi Mátyás azt javasolta: a következő kormány írjon ki ügydöntő népszavazást a „húsvéti alkotmány” érvénytelenítésére. Szerintem alkotmányozó nemzetgyűlést kellene összehívni, amely az Orbán-kormány összes alkotmányerejű törvényét hatályon kívül helyezi. Mert ezekből semmi nem maradhat meg. Ha demokráciában akarunk élni, mindent elölről kell kezdeni.

168 óra, 2011. július 4.

Szólj hozzá!

Címkék: orbán viktor diktatúra

A bejegyzés trackback címe:

https://monarchista.blog.hu/api/trackback/id/tr273221670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása